Huvudsponsor av Viggo Foundation

Nöjd AB = Huvudsponsor av Viggo Foundations projekt "PEAKLENIN4AUTISM"

 

"När Måns Möller efter tidigare projekt och insamlingar hörde av sig till Nöjd AB, så var det självklart för oss att gå in som huvudsponsor för detta projekt." - Thomas Nöjd

Efter att bland annat ha cyklat över USA, genomfört 10 Vasalopp på 10 dagar och slagit Guiness världsrekord som snabbast över Europa på cykel (613 mil på 28 dagar från UFA, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal), står ännu ett äventyr för dörren: att bestiga berget Peak Lenin i Tadzjikistan. Berget når en höjd på 7134 meter över havet. Med sig på resan har han sin vän Tony Regnhamn.

Projektets syfte är att samla in pengar till Viggofoundation, en stiftelse som arbetar för att ge barn med diagnoser inom autismspektrat möjlighet att idrotta.

”Alla barn behöver röra på sig, men det är extra viktigt för dessa barn att få syresättning till hjärnan.” – Måns Möller

Under sommaren arrangerar Viggofoundation familjeläger och driver även simskola i Järva-området i samarbete med Spårvägen IF.

”Varje barn som får en kompis på våra läger eller lär sig cykla eller simma är värt att kämpa för.”

Den 7 juli lämnar Måns och Tony Sverige. Du kan följa deras resa på Instagram @mansmoller / @viggofoundation, men när internetanslutningen försvinner finns en länk till deras aktuella position via en satellitlänk på www.viggofoundation.se

Människor är välkomna att swisha valfritt belopp eller bli PeakLeninsponsorer. Som sponsorer donerar man en krona per meter, totalt 7 134 kronor.

”Våra barn är lika viktiga som alla andra. De ska ha samma rättigheter att få vara med. Det krävs bara lite anpassning och viljan att inkludera. Viggofoundation och jag vill visa att man måste våga prova, våga misslyckas och våga säga högt att vi vuxna som arbetar inom föreningslivet kan bli bättre. Det duger inte när till exempel min son Viggo inte fick vara med i skidskolan på grund av sin autism.

Vi vill inte klaga, utan visa goda exempel precis som våra fantastiska barn gör när de springer Viggoloppet, klarar av höghöjdsbanan på klättercentret, lär sig cykla på våra cykelläger, lär sig crawl på Viggosimmet eller vågar fråga en annan deltagare om de kan träffas och leka en annan dag.

”Alla barn ska ha en kompis, få gå på kalas och få vara med och idrotta. Det är därför vi gör #peaklenin4autism!”
Måns Möller

 

Kontakta oss - vi lovar att du blir nöjd.

Fraktfritt vid ordervärde överstigande 2000:-  Personlig service Säker e-handel
0171-46 80 00 info@nojd.com

Några nöjda samarbetspartners