Nöjd AB automatiserar ytterligare en av de största.

När E-handeln nu satsar på ett miljötänk i kombination med automation för att skapa en bättre lönsamhet så väljer ytterligare en stor aktör att satsa.  Se filmen här ovan från Adlibrisgruppen.

Anders Larsson, Supply Chain Manager på Adlibris gruppen berättar.

- Det finns flera aspekter i att vi väljer att automatisera. Vi vill minska mängden fyllnadsmaterial i våra kartonger ut till våra kunder och även minska volymen i de bilar som lämnar oss vilket är bra för våra kunder och bra för miljön. Våra kunder har redan hört av sig och berättat att dom är mycket mer Nöjda nu med våra nya förpackningar.

Anders fortsätter att berätta att när Adlibris skulle välja partner till automationsprojektet så var det avgörande att välja en partner som kunde ansvara för både Material, Maskiner och Service.

 

Björn Kjellbris, Ansvarig för projektet på Nöjd AB berättar.

- Att återigen få möjlighet att hjälpa en av marknadens största inom e-handeln med automation är oerhört inspirerande. Samarbetet med Adlibrisgruppen fördjupas om möjligt ännu mer nu när vi även har levererat automationen.

I samarbetet så ansvarar vi inte bara leverans av allt ingående material till maskinerna utan sköter även underhåll och service till dessa maskiner. Att sköta underhållsservice till kunder i den här kalibern som har ett flöde på 40000-50000 paket om dagen ställer höga krav på oss med en serviceavdelningen vi har byggt upp sedan 1990 och de partners i det teamet vi jobbar ihop med.

I vårt helhetstänk till kunden så har vi ett concepttänk där vi representerar B+ med deras kartongmaskin som viker ner kartongerna automatiskt istället för att skära ner kartongen. SGA för transportbanor och sortering och All-Print för de etikettskrivare som både ID-Märker och automatiskt sätter på en fraktetikett på kartongen. Vi har även en rad nya funktioner till automationstänket för kunden.

Björn avslutar med att berätta. 

- Vi har lärt oss oerhört mycket av dessa första projekt vi drivit igenom och vi kommer hjälpa de kunderna som redan idag har rätt volymer och rätt tänk med att minska på fyllnadsmaterialet i kartongerna till slutkunderna. Vi vill vara med kunden i hela deras förpackningsresa och bidrar gärna med smarta lösningar redan från start med miljövänliga och kostnadseffektiva lösningar.

 

Kontakta oss - vi lovar att du blir nöjd.

Fraktfritt vid ordervärde överstigande 2000:-  Personlig service Säker e-handel
0171-46 80 00 info@nojd.com

Några nöjda samarbetspartners